Vítejte na stránkách TC

Sezóna 2019 je u konce

25.11.2019 14:51

Je konec října a TC města Velká Bíteš uzavírá 10. sezónu na tenisových dvorcích ve Vlkově. V tomto tenisovém roce jsme pomohli zrekonstruovat plot, obě tréninkové zdi a po celou sezónu snažili udržovat vlkovský tenisový areál i přes nepřízeň počasí, kdy nám kurty ve Vlkově skoro uplavali před očima, v pěkném stavu. V naději, že příští rok by se náš klub po dlouhých letech mohl vrátit na kurty do Velké Bíteše, jsme kurty předali starostovi obce a poděkovali za toleranci a umožnění provozovat tento sport nadále na jejich půdě. V zářijovém čísle Exit 162 vyšel článek od pana Zdeňka Králíka, který je prezidentem klubu TC Matador Velká Bíteš. V tomto článku je plno lží, ke kterému jsme se oficiálně vyjádřili na našich webových stránkách (najdete zde: https://tcvelkabites.webnode.cz/news/matador-opet-lze/). K tomuto, už jen stačí napsat. Pokud někdo předává určitou věc zpět majiteli, měli by ji předat v takovém stavu, jakou ji přijmul. Bohužel za 10 let, kdy tenis v Bíteši měl na starost TC Matador, upadl v zapomnění u veřejnosti a tenisový areál pomalu a jistě chátral, až do momentálního stavu.

Ze sportovního hlediska odehrál TC města Velká Bíteš výsledkově slušnou sezónu. A-tým, který sahal do poslední dohrávky po titulu Okresního přeborníka, se nakonec musel spokojit vinou horšího skóre s druhou příčkou za suverénem soutěže posledních let z Nového Města na Moravě. B-tým nedokázal navázat na tři předešlé vítězné ročníky v Okresní soutěži a letos skončil na 3. místě za vítězným Radostínem nad Oslavou „B“ a Deblínem.

Tradičně jsme uspořádali i turnaje pro širokou veřejnost. Jubilejní 30. ročník Městského přeboru ve dvouhře dokázal přetavit ve vítězství hráč z Veverské Bitýšky - Filip Santar. Po dvou finálových účastech v minulém a předminulém ročníku se konečně dočkal vítězného poháru. Za ním se seřadili naši hráči, na druhém místě Michal Marek a poražení semifinalisté Pavel Karásek a nový člen našeho klubu Petr Janoušek.

O tři roky mladší čtyřhrový turnajový kolega (Městský přebor ve čtyřhře) se uskutečnil v tradičním termínu koncem září. Zde na putovní pohár dosáhla naše dvojice Pavel Karásek a Michal Marek, kteří ve finále dokázali zdolat pár z Velkého Meziříčí Tomáš Bílek, Patrik Klusáček. Poslední turnaj je jako vždy naplánován na přelomu roku a to v kryté hale v Kohoutovicích, kdy jde především o setkání a přátelské zápolení v tomto skvělém sportu po svátcích.

Letošní sezóna byla náročná, jak v zápasech na antukových dvorcích, tak i ve vyjednávání se zástupci města, kdy bychom byli rádi, aby ve Velké Bíteši se podařilo vybudovat, co nejlepší podmínky pro tenis. Doufejme tedy, že se snad zablýská na lepší tenisové zítřky.

 

Bítešské kurty 9/2009

Bítešské kurty 9/2009

 

Vlkovské kurty 11/2019

 

Bítešský areál 5/2019

 

 

Bítešský areál 10/2019

 

Zpět

Vyhledávání

© 2008 Všechna práva vyhrazena.