Vítejte na stránkách TC

TC Velká Bíteš v roce 2023

02.12.2023 21:51
Tenisová sezóna začala sezením s novým vedením Města Velká Bíteš. Bohužel z jednání odcházíme opět se sklopenou hlavou a tím, že nejbližší sezóny opět budeme trávit ve Vlkově, kde nové vedení obce nás oslovilo na konci loňského roku, abychom pokračovali v zaběhnutém režimu na jejich tenisových dvorcích a za to jim mnohokrát děkujeme. Za tohoto stavu klub investoval větší finanční prostředky do nákupu antuky na vylepšení stávajících kurtů. Tímto se trošku prodloužil start a trénování na novou sezónu a zřejmě ovlivnil i začátek soutěže, který nám utekl. Ze tří úvodních zápasu jsme dva zápasy prohráli a takřka obhajoba loňského titulu byla ztracena. Zbývají část soutěže jsme již neprohráli a obsadili konečné 3.místo. 
Součástí každé sezóny jsou i turnaje pořádané naším oddílem, a to především Městský přebor ve dvouhře a čtyřhře. 34. ročník ve dvouhře zcela zaslouženě bez jediné ztráty setu vyhrál, už čtyřnásobný vítěz Filip Santar z Veverské Bitýšky. Zaváhaní předvedl až ve finálovém duelu, kdy ve druhém setu prohrával již 5:2, ale svému soupeřovi Michalu Markovi nedopřál zdramatizování finálové bitvy a zavelel k obratu a zvítězil po setech 6:2, 7:6.
Čtyřhra tradičně na svátek Sv. Václava nabídla poměrně vyrovnanější bitvy. Letošní ročník neměl jasného favorita a za zmínku stojí i skvěle hrající pár Dan Ventruba a Čestmír Ventruba, kdy Čestmír se svým synem Danem dokázal v 74. letech trápit všechny své soupeře na kurtě a dokázali se probojovat, až do čtvrtfinále. Skupinový systém a pavouk následně utvořil semifinalisty, a především vyrovnané a dramatické zápasy. Jak dvojice bratrů Bajerů, která zatápěla několika násobným vítězům z minulých roků Ivanovi Geisselreiterovi a Pavlu Karáskovi, tak i Vladimír Marek s Filipem Santarem byli velmi blizoučko postupu do finále. V utkáních hrané do 9 gemů František a Luboš Bajerovi prohráli těsně 9:7. Ještě těsnějším rozdílem, a to v rozhodujícím tiebreaku prohrála dvojice Santar – Marek Vladimír nad Pavlem Nováčkem a Michlem Markem. Bohužel tento zápas ovlivnilo zranění ruky Vladimíra Marka v závěru utkání. Finále nabídlo ohromující bitvu, která dospěla až do tiebreaku třetího setu a šťastnějším byla dvojice Michal Marek – Pavel Nováček.
Závěrečný turnaj na oslavu 60 tých narozenin bývalého předsedy Vladmíra Marka došlo k obnovení bítešského žebříčku o nejlepšího tenistu Velké Bíteše. V přátelském duchu a v dobré náladě vyhrál Pavel Karásek a utvořilo se pořadí hráčů Velké Bíteše, o lepší pořadí budou moct hráči bojovat příští rok.
Jako poslední turnaj, který pořádáme každý rok je Vánoční halový turnaj, který se uskuteční 27.prosince a tím bude tenisová sezóna u konce. 
Velkým potěšením bylo, když na kurtech ve Vlkově se začali pohybovat a trénovat mladí začínající tenisté z Vlkova a okolí a jsme rádi, že aspoň ve Vlkově může provozovat tento krásný sport více a více dětí a hráčů, a že těch 13 let, kdy jsme opustili kurty ve Velké Bíteši a udržovali kurty ve Vlkově v dobré kondici nepřišlo vniveč.
 
Předseda Michal Marek
TC města Velká Bíteš
 
Foto z turnaje o nejlepšího hráče TC Velká Bíteš 2023.
 
Zpět

Vyhledávání

© 2008 Všechna práva vyhrazena.