Vítejte na stránkách TC

Zvláštní doba Tenisový club města Velká Bíteš neovlivnila

24.11.2020 06:18

Tenis v době Covidu nezaznamenal u nás v klubu, až takové značné ústupky jako některé další sporty. Kurty jsme nachystali a sezónu zahájili, už tradičně jako hosté ve Vlkově, takřka ve stejnou dobu jako minulé roky. Změna nastala pouze v soutěži. Okresní soutěž se spojila s okresním přeborem a 8 týmů se ve vzájemných soubojích utkalo o titul okresního přeborníka. Náš oddíl vyslal do přeboru bojovat opět dva celky. A-tým posílen o kamaráda z Veverské Bitýšky - Filipa Santara a B-tým, který ve standartním složení bojoval vždy o nejvyšší příčky v letos zrušené okresní soutěži. Přes pozdní začátek soutěže vlivem epidemie a nepřízni počasí ze začátku sezóny, se podařili odehrát všechny utkání. První mužstvo zaváhalo pouze jednou a to se sousedními Novými Sady „A“, které nakonec nenašlo přemožitele a stalo se vítězem Okresního přeboru 2020. „B-tým se celou sezónu držel uprostřed tabulky, avšak byl to právě on, kdo mohl rozhodnout o vítězi celé soutěže, kdy jeden míč chyběl k pokoření Nových Sadů „A“ a tím by zařídili první místo svým parťákům z prvního mužstva. Nestalo se, a tak v tabulce skončilo Áčko na druhém místě a Béčko na místě čtvrtém.

Na konci prázdnin se uskutečnil 31.ročník Městského přeboru. Jedna z vůbec nejdéle trvajících akcí ve Velké Bíteši a okolí přilákala 20 hráčů, kteří soupeřili ve dvouhře a čtyřhře. Vítězem ve dvouhře se stal loňský obhájce Filip Santar, který v dramatické bitvě porazil Petra Jandu ze Žďáru nad Sázavou ve 3 setech. Finále čtyřhry dospělo ještě do většího dramatického závěru, kdy až ve zkrácené hře třetího setu zvítězil pár Michal Marek a Filip Santar nad dvojicí Pavel Karásek a Ivan Geisslereiter.

V době psaní tohoto článku stále hrajeme, i když je takřka zastaven sportovní život v celé republice. Je tedy škoda, že tři tenisové dvorce ve Velké Bíteši zůstávají v dezolátním stavu a nemůžou být využity místními tenisovými nadšenci. Po slibném začátku roku, kdy Město Velká Bíteš aktivně pracovalo na rekonstrukci kurtů, se veškerá snaha a komunikace zastavila na konci letošních prázdnin. Proč? Léta utíkají každému z nás a bojím se, že tento sport, který je celorepublikově na vzestupu, vymizí úplně z našeho města.

Starosta Vlkova Aleš Trojánek s vítězem MP 2020 - Filip Santar (Veverská Bitýška)

 

Zpět

Vyhledávání

© 2008 Všechna práva vyhrazena.